سه شنبه ۰۲ اردیبهشت ۰۴

معرفي غار ياغي لوكا در رامسر

۳۴ بازديد

يكي از جذاب‌ترين و مهيج‌ترين نقاط ديدني ايران، غار ياغي لوكا در رامسر است.

حتي اگر داستان‌هاي جالبي كه در مورد اين غار وجود دارد را نديده بگيريم، از نظر طبيعي اين غار به قدري جذاب و ديدني است كه لازم ديديم يك پست كامل را به آن اختصاص بدهيم. براي همين اگر شما هم مثل ما به طبيعت و مخصوصا به غارها علاقه داريد، اين پست را تا انتها بخوانيد.

آشنايي با غار ياغي لوكا

بر فراز كوهي بلند در جبهۀ شمال غربي شهر تحسين‌برانگيز رامسر در استان بهشتي مازندران زيبا چاهي به چشم مي‌خورد كه ديوارۀ داخلي آن به طور كامل از سنگ تشكيل شده است. اينكه آيا اين چاه سنگي به دست انسان‌هايي در قرن‌هايي پيش از اين ساخته شده است يا طبيعت به اين شيوه سنگ‌ها را بر فراز هم چيده است و اين چاه را شكل داده است مشخص نيست. اگر پاي حرف محلي‌هاي اين منطقه بنشينيد و از آن‌ها در اين مورد سؤال بپرسيد خواهند گفت كه در گذشته‌هاي خيلي خيلي دور، زماني كه ساكنان دژ محكم ايلميلي در اين ناحيه سكونت داشتند اين چاه را به عنوان راهي پنهاني و زيرزميني ايجاد كرده‌اند. بنا بر همين ادعا اضافه خواهند كرد كه در آن دوره از تاريخ اين سرزمين اين چاه سنگي يا غار پنهان تا ساحل دريا امتداد داشته است. به عبارتي ديگر اين چاه از يك سو به دژ و از سوي ديگر به ساحل دريا راه داشته و در مواقع لزوم براي ساكنان دژ فرصت و امكان خروج از قلعه را فراهم مي‌آورده است. اما پس از اينكه دژ ايلميلي ديگر مثل سابق وجود نداشت؛ و شايد زماني كه مسير باز و در دسترس ميان دژ و ساحل از بين رفت و اين راه زيرزميني به يك چاه بسته تبديل شد راهزن‌ها آن را به عنوان محلي براي اختفايي موقت انتخاب كردند و باعث شدند نام ياغي لوكا براي آن انتخاب شود. اتفاقاً بر زبان راندن واژۀ دز در كنار واژۀ دژ كه در زبان گيلكي بسيار رواج دارد شايد به ارتباطي ظريف و عميق ميان دژهايي كه از سوي اميران به حال خود رها شده‌اند با دزدها و راهزن‌هايي كه در همان دژها پناه مي‌گرفته‌اند اشاراه داشته باشد. غار ياغي لوكا در رامسر يكي از همين دژها محسوب مي‌شود. ياغي لوكا واژه‌اي گيلكي است كه در زبان فارسي به معناي سوراخ راهزنان ترجمه مي‌شود.


در روايت‌هاي محلي گيلكي به صراحت بيان مي‌شود كه غار ياغي لوكا در رامسرروزگاري محل پنهان‌شدن راهزن‌ها و عياراني بوده است كه بر ضد حاكمان آن ناحيه سر به شورش برداشته بوده‌اند. اين امر از نام غار نيز به وضوح پيدا است. به عبارتي ديگر گفته مي‌شود ايلميلي‌ها نيز گروهي بوده‌اند كه بر حاكمان وقت شورش كرده بودند و اين دژ استوار را هم به عنوان پناهگاهي امن براي خود ساخته بودند. بر اساس اسناد و مدارك تاريخي جنگي هفت ساله ميان قوم ايلميلي و حاكمان وقت در جريان بوده است. شايد باورش دشوار باشد كه در روزگاراني پيش از اين، چند قرن پيش، بر سر اين دژ كه حالا تنها چاهي، و نامي، با دهانه‌اي به قطر ۳ متر از آن باقي مانده است خون‌هايي بسيار ريخته شده است. و آدم‌هايي در داخل آن و آدم‌هايي خارج از آن براي به كرسي نشاندن حرف و خواستۀ خود چه تيرها كه به سمت هم پرتاب نكرده‌اند.

اما دليل اين كه راهزنان و ياغيان اين غار را براي پنهان شدن انتخاب مي‌كردند، راه سخت و شيب تندي بود كه براي رسيدن به غار بايد مي‌پيمودند. افرادي كه عياري و ياغي‌گري مي‌كردند، اغلب مردم محلي بوده و منطقه را مانند كف دست خود مي‌شناختند. افراد حكومتي غالبا از شهرهاي ديگر به آنجا براي كارشان در ماموريت بودند. بنابراين ترجيح مي‌دادند زياد وارد محيط‌هاي ناآشنا نشوند.

نكات جالب در مورد غار ياغي لوكا

شايد جالب باشد بدانيد كه غار ياغي لوكا در رامسر يكي از صعب‌العبورترين غارهاي موجود در سراسر ايران زمين است. اين غار پرماجرا از سطح دريا به اندازۀ ۱۰۰۰ متر ارتفاع دارد. اين غار تاريخي كه با شيبي ۹۵ درجه بر فراز اين كوه بلند قرار گرفته است با وجود اينكه دهانه‌اي به بزرگي ۳ متر دارد بسيار تاريك است و مي‌توان گفت به مقدار بسيار اندكي از نور خوشيد را به درون خود راه مي‌دهد. شايد شيب ۹۵ درجه‌اي علت تاريكي بيش از اندازه در داخل غار باشد. علاوه بر آن شايد همين تاريكي بسيار سبب شده است كه غار ياغي لوكا ساير ويژگي‌ها را نيز داشته باشد. به عبارتي ديگر همين تاريكي شديد عاملي براي پنهان شده ياغي‌ها در اين لوكا بوده است و البته همين تاريكي مفرط باعث گردآمدن و تجمع خفاش‌ها در اين غار شده است. چون تاريكي محبوب خفاش‌ها است و تاريكي محل مناسبي براي پنهان‌شدن است. نور همه چيز را برملا مي‌كند و رازدار خوبي نيست. درست برعكس تاريكي و سكوت كه همه چيز را در خود پنهان مي‌كند و به هيچ عنوان لب به افشاي اسرار باز نمي‌كند.


غار ياغي لوكا در رامسر به دليل صعب‌العبوربودن، شيب بسيار، تاريكي مفرط و ارتفاع بسيارش هميشه در تمام دوران حياتش محل مناسبي براي پنها‌ن‌شدن محسوب مي‌شده است. گاه پنهان‌شدن افراد، راهزن‌ها يا ياغي‌ها و گاه پنهان‌كردن گنج‌ها و عتيقه‌ها به اين غار نسبت داده شده است. در هر صورت آنچه به وضوح آشكار است اسرارآميزبودن و وسوسه‌برانگيزبودن اين غار است كه سبب مي‌شود نظرها و قدم‌ها به سمتش جذب شوند. غار ياغي لوكا در حوالي شهر رامسر، عروس شهرهاي ايران زمين قرار دارد. اين غار علاوه بر آب و هواي دلكش اطرافش ماجراجويي و هيجان قابل توجه و جذاب را براي گردشگران كنجكاو به ارمغان خواهد آورد. بدون شك سفر به شهر رامسر و ديدار از اين غار جنجال‌برانگيز ساعاتي سرشار از هيجان و شگفتي را خلق خواهد كرد. به اين ترتيب شايسته است كه هر زمان مهمان شهر رامسر بوديد از اين غار شگرف هم ديدن كنيد. شايد بتوانيد در اين ديدار از اسرار سر به مُهرش گرهي باز كنيد. 

ديدار از غار ياغي لوكا در حوالي شهر رويايي رامسر

يكي از جذاب‌ترين شهرهاي ايران زمين كه بسيار مورد توجه گردشگران خوش‌ذوق قرار مي‌گيرد. شهر ساحلي و شمالي رامسر است. زيبايي و شكوه غير قابل وصف اين شهر سبب شده است كه لقب عروس شهرهاي ايران زمين را به خود اختصاص دهد كه اتفاقاً بسيار برازنده و شايسته در نظر جلوه مي‌كند. در حوالي شهر تماشايي و تحسين‌برانگيز رامسر ديدني‌هاي بسياري وجود دارند كه شايد انتخاب يكي از آن‌ها از ميان اين همه طراوت و زيبايي كاري بس دشوار و حتي غيرممكن به نظر برسد. از ميان اين همه ديدني و شكوه، در حوالي اين شهر زيبا، غاري وجود دارد به نام غار ياغي لوكا كه شايد بتوان گفت يكي از جنجالي‌ترين نقاط ديدني در شمال ايران زمين و يكي از محبوب‌ترين غارهاي شمالي به شمار مي‌رود. به عبارتي ديگر غار ياغي لوكا در رامسر كه شايد كمتر مورد توجه گردشگران علاقه‌مند به طبيعت قرار گرفته باشد زيباي پنهاني است كه خود را از نظرها به دور داشته است و كسي چه مي‌داند شايد همين ميل به پنهان‌بودن باعث شده است ارزش اين غار به عنوان يك مخفي‌گاه مورد توجه قرار بگيرد و به عنوان يك محل اختفا انتخاب شود. به اين ترتيب پيشنهاد مي‌كنيم اگر اهل ماجراجويي هستيد، اگر مشتاق هستيد تجربه‌هاي جديد و پرهيجان را پشت سر بگذاريد در سفر آتي خود به شهر بهشتي رامسر حتماً از غار ياغي لوكا ديدن كنيد. اين غار بي‌نظير و تماشايي است و لحظات نابي را براي شما رقم خواهد زد. 

سفر به رامسر تماشايي به سلامت …

زندگي‌تان سرشار از سفر …



تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.